Coaching

Coaching

Coaching

“Harder roeien helpt niet als de boot de verkeerde kant op vaart”

Kenichi Ohmae

HOE WERKT COACHING

Coaching is een krachtig hulpmiddel om gedrag te veranderen. Als coach begeleid ik je tijdens onze gesprekken door te luisteren, vragen te stellen en je waar nodig te confronteren. Hiermee help ik je om op een andere manier naar jezelf en situaties te kijken. Hierdoor word je je bewust van je patronen en belemmerende overtuigingen, die je in de weg zitten. Door deze patronen te doorbreken en vanuit je gevoel en kracht naar jezelf en je omgeving te kijken word je je bewuster van je eigen doelen, kwaliteiten, dromen en verlangens. Deze inzichten helpen je vervolgens weer bij het maken van keuzes. 

Een HSP’er of HB’er bezit vaak een enorm vermogen tot zelfreflectie. Dat is bijzonder helpend in het coachproces, waardoor vaak snel verandering mogelijk is. Dat maakt coaching bijzonder effectief.

Heb je jouw vraag, jouw doel, jouw gewenste resultaat (nog) niet helemaal voor ogen? Geen probleem, samen onderzoeken we hoe we dit helder kunnen maken. Heb je meerdere vragen, dan stemmen we samen af waar we mee beginnen. Vaak blijkt ook dat de vragen al met elkaar verbonden zijn.

Tijdens de coachsessie maak ik gebruik van verschillende technieken en modellen, waaronder:

 • Logische niveaus
 • Kernwaarden
 • Kernkwaliteiten
 • RET
 • GROW

.

 • Voor iedereen die zichzelf écht wil leren kennen en meer uit zichzelf of uit zijn/haar medewerkers wil halen
 • Hoog sensitieve personen die (beter) willen leren omgaan met HSP of hierdoor vastlopen
 • Hoogbegaafden die (beter) willen leren omgaan met hun hoogbegaafd zijn en momenteel vastlopen
 • Online (Zoom / Microsoft Teams)
 • In Harderwijk of in de natuur van Harderwijk en omgeving
 • Een coachsessie duurt 90 minuten
 • Afhankelijk van de coachvraag zijn passende pakketgroottes beschikbaar:
  • 4 gesprekken
  • 6 gesprekken
  • 10 gesprekken
 • Bevat een uitgebreide intake
 • Online ondersteuning via Whatsapp / e-mail tijdens het coachtraject
 • Uniek werkboek voor vastlegging van het coachtraject
 
Voor zakelijke klanten bevatten de pakketten daarnaast:
 • Periodieke voortgangsrapportage via Coachingsmonitor NOBCO
 • Drieluikgesprek(ken) met werkgever

Alle actuele prijzen zijn te vinden in de prijslijst. De laatste versie is online te vinden, prijswijzigingen voorbehouden. 

Vaak zijn vergoedingen mogelijk waardoor de investering flink teruggebracht kan worden.

De actuele prijslijst en mogelijkheden voor vergoedingen vind je hier. 

de Drive methodiek

Mijn coachtrajecten zijn opgebouwd volgens mijn DRIVE methodiek. Die bestaat uit de volgende stappen:

Doelen stellen​

Vooraf bespreken we jouw coachvraag en wensen. Samen bespreken we welke doelen je wilt behalen met behulp van coaching en maken we deze zo concreet mogelijk.​

Route bepalen

Aan de hand van deze doelen stellen we samen een routekaart op. Deze route bevat de stappen die we samen zetten om je te helpen jouw doelstellingen te halen. Zo ontstaat een plan op maat om jou in je kracht te zetten.

In kaart brengen

Samen brengen we de voor jou stimulerende en belemmerende factoren in kaart. Daarbij leggen we de focus op jouw kernwaarden, kwaliteiten en overtuigingen. Zo leggen we de basis voor het bereiken van je doelen.

Veranderen en versterken

Vervolgens gaan we aan de slag met het veranderen van deze belemmerende factoren. Daarnaast versterken we je stimulerende factoren. Dit doen we op basis van jouw kernwaarden, kwaliteiten en overtuigingen.

Ervaar het verschil!

Ervaar het verschil! Na alle stappen doorlopen te hebben is het jouw beurt om je kracht te voelen. Zo kun je ervaren tot wat jij in staat bent als jij je opgedane inzichten toepast in je leven. Zo creëer jij het leven wat jij wenst!

Unieke werkwijze

Vaak krijgen coachees na een sessie een enorme boost, maar zakt dat langzaam weg richting het volgende coachgesprek. Om te zorgen dat je blijft groeien, bevatten mijn coachpakketten gratis ondersteuning via Whatsapp en e-mail. Zo blijf je ook tussen de gesprekken door werken aan jouw ontwikkeling. 

Ideaal zeker voor hoog sensitieve en hoogbegaafde coachees, die vaak van nature al de drang hebben om zelf aan de slag te gaan. Zo kun je nog effectiever bezig kunnen zijn met het leerproces buiten de coachgesprekken om!

Veelgestelde vragen

Is een coachtraject wat voor mij?

Tijdens de vrijblijvende kennismaking kun je ervaren of coaching bij je past. Je kunt dan al je vragen die je over coaching hebt stellen. Zo krijg je een goed beeld voor je een traject begint.

Ik heb al zo lang problemen, wat als coaching niet helpt?

Weet dat je alles in je hebt om je doelen te behalen. Vaak maken hele kleine stapjes al een groot verschil. Het enige wat je hoeft te doen is ze in de juiste richting te zetten. Vooraf maken we een plan op maat om de juiste richting te bepalen. De coachsessies wisselen we af met contact via e-mail / Whatsapp voor een optimaal resultaat!

Welk pakket is geschikt voor mij?

Tijdens het kennismakingsgesprek ontvang je van mij een indicatie van de benodigde sessies, waarna je zelf kunt kiezen welk pakket je wilt. Je kunt altijd terug naar een kleiner pakket, wel zo fijn! (zie algemene voorwaarden). 

Lees hier meer over de verschillende pakketten en de kosten.

Zijn er mogelijkheden om geld terug te krijgen?

Coaching is een investering in jezelf. Afhankelijk van je situatie kan  het mogelijk zijn om (een deel van) deze investering terug te krijgen. 

Lees hier meer over de mogelijkheden.

Hoe werkt coaching met de huidige covid-19 beperkingen?

Henry Poel Coaching werkt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM, waardoor coachtrajecten gewoon door kunnen gaan (mits coach en coachee klachtenvrij zijn). Liever online coaching? Ook dat is geen enkel probleem!

Waar vinden de gesprekken plaats?

Dit is afhankelijk van jouw wensen. De gesprekken kunnen plaatsvinden:

 • online
 • in een praktijkruimte in Harderwijk
 • in de natuur van Harderwijk

Tijdens ons kennismakingsgesprek nemen we jouw voorkeur door.  

Hoe weet ik dat ik een kwalitatief goede coach krijg?

Henry Poel Coaching is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Het lidmaatschap garandeert een gedegen opleiding en/of ervaring in het coachvak. Het lidmaatschap zorgt ervoor dat ik me blijf ontwikkelen in mijn vakgebied, regelmatig deelneem aan intervisie en supervisie groepen en dat je voor klachten altijd een beroep kunt doen op het klachtenregelement van de NOBCO. 

Als ervaringsdeskundige (her)ken ik de valkuilen en strubbelingen als geen ander. Daarmee ben ik in staat om jou optimaal te begeleiden. 

Ben jij klaar om jouw kracht te ervaren?

Ben je klaar om jouw kracht te ervaren en jouw plek in deze wereld in te nemen? Plan vandaag nog je kennismakingsgesprek zodat je optimaal gebruik gaat maken van jouw mogelijkheden en geniet van:

 • (Innerlijke) Rust
 • Zelfvertrouwen
 • Kracht

En leef het leven zoals jij dat wenst!