Over mij

Over mij

Over mij

“Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden”

Nelson Mandela

Heel veel onrust

Adrenaline, daar draaide het bij mij om, flow. Prachtige projecten deed ik, hoe groter de uitdaging hoe mooier ik het vond. Ik ging als een raket. Maar die tijden van enthousiasme en passie werden afgewisseld met periodes van frustratie en onrust, héél véél onrust. Daarnaast voelde ik dan een enorme onzekerheid, ik voelde me heel klein worden. Want wat stelde ik nu eenmaal voor!  

Ik was manager en in verschillende functies en hobbelde vaak van de ene adrenaline kick naar de andere. De afwisseling, de uitdaging was heerlijk. Die prikkels had ik nodig. En hoe meer uitdaging had, hoe beter ik in mijn flow kwam en vol focus op mijn doel afging. Daarna weer veel onrust. Het wende, maar ik voelde dat iets niet kloppend was in mijn leven. Ik begreep de oorzaak van dit patroon niet, daarnaast miste ik de zingeving van wat ik aan het doen was.

Puzzelstukjes op hun plek

Wonderbaarlijk, tegelijkertijd passend bij mij, vielen de puzzelstukjes binnen direct op hun plek! Met de kennis van nu is het allemaal zo duidelijk. Dat is het voordeel van het écht kennen van je eigen “ik”. Natuurlijk wist ik wel wat mijn kwaliteiten en mijn valkuilen waren, maar het écht kennen van mijn handleiding, maakte een wereld van verschil. Door mijn eigen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid te accepteren en te begrijpen hoeveel dit mijn leven beïnvloedde, veranderde mijn wereld compleet. 

Nu pas weet ik hoeveel ik mij aan mijn omgeving, aan de wereld aan het aanpassen was. Ik probeerde met continu om aan verwachtingen van anderen te voldoen. Erger nog…. aan mijn verwachtingen van de verwachtingen van anderen. Ik had een hoofd vol met (belemmerende) overtuigingen en was maar al te vaak op zoek naar erkenning.

Door het aanpassen was ik mijn authentieke zelf verloren. Sterker nog, ik wist niet meer wie ik echt was en wat ik nu eigenlijk zelf wilde. Ik zat vol in mijn hoofd, ver weg van mijn gevoel, terwijl mijn gevoel me feilloos duidelijk kon maken wat ik nodig had.

Inmiddels maak ik authentieke keuzes. Ik weet wat ik nodig heb, voel mijn eigen grenzen en ken mijzelf door en door. Door beter voor mijzelf te zorgen kan ik er nog veel beter voor een ander zijn. Mijn innerlijke stem durft en laat zich nu ook horen. Dat helpt mij in mijn missie. Door te doen wat dicht bij mijzelf ligt, waar mijn hart ligt, leef ik nu voluit en ik kan jullie vertellen dat dit heerlijk voelt.

Mijn missie

Mijn missie is mensen (weer) laten stralen! Dit doe ik door hoogsensitieve en hoogbegaafde mensen te helpen hun (mentale) kracht, hun kwaliteiten, te laten ervaren en gebruiken, zodat zij niet meer geremd worden en hun dromen kunnen waarmaken.

Hoogsensitieve en hoogbegaafde mensen zijn tot prachtige dingen in staat, maar worden vaak enorm geblokkeerd door zichzelf. Ik wil je helpen om blokkades bij jezelf weg te nemen, om zo jouw potentieel te benutten. Zo kun jij het leven leiden wat jij jezelf wenst. 

Binnen jouw organisatie wil ik medewerkers helpen met hun hoog sensitiviteit en/of hoogbegaafdheid, zodat zij beter tot hun recht komen. Door gebruik te maken van ieders unieke kwaliteiten maken we samen de wereld een stukje mooier en wordt jouw organisatie waardevoller!

Henry Poel Coaching

Er is nog zoveel ruimte voor persoonlijk groei. Hoeveel mooier zou de wereld kunnen zijn als we met z’n allen blijven groeien en alle kwaliteiten en talenten benutten. Ik heb jarenlang mijn energie gestopt in het verbeteren van bedrijfsprocessen. Het mooie van het potentieel van mensen vind ik het sneeuwbal effect. Waar dit bij een proces op houdt bij de verandering zelf, gaat dit bij mensen door. Stel je eens voor wat de impact is wanneer het eigen potentieel volledig benut wordt en hoe dit anderen weer kan aanzetten tot veranderen!

Om mijn missie invulling te geven heb ik de opleiding tot NOBCO gecertificeerd coach gevolgd en ben ik mijn bedrijf Henry Poel Coaching gestart. Als ervaringsdeskundige op HSP/HB gebied kan ik jou optimaal helpen bij jouw reis of die van jouw organisatie!

Binnen mijn bedrijf staan de kernwaarden vertrouwen, authenticiteit, passie en verbondenheid centraal. Naast deze kernwaarden hecht ik zelf ook veel waarde aan vrijheid, dankbaarheid en openheid. Als hoog sensitieve coach ben ik empathisch, heb ik een goed luisterend vermogen en ben ik behulpzaam. Daarnaast ben ik gedreven, enthousiast en doelgericht. Als het nodig is zal ik je confronteren, om te zorgen dat jij het meeste uit jezelf haalt.

Ik hoop dat ik onderdeel mag zijn van jouw reis of die van jouw organisatie, om samen te gaan ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Om je goed te kunnen helpen heb ik maar één voorwaarde: je moet uit je veilige comfortzone durven stappen en er volledig voor gaan. Als dat het geval is ben je bij mij op de juiste plek!

Verbinding is voor mij persoonlijk één van de belangrijkste kernwaarden en daarmee ook voor mijn bedrijf.

Henry Poel Coaching is trots om verbonden te zijn en samen te werken met de volgende organisaties: